Деца във временно окупирания Мариупол ще бъдат принудени да шият дрехи

...
Деца във временно окупирания Мариупол ще бъдат принудени да шият дрехи
Коментари Харесай

Деца в Мариупол шият дрехи за руските военни

Деца във краткотрайно окупирания Мариупол ще бъдат принудени да шият облекла за съветските военни, съобщи " Укринформ ", цитирайки градският съвет на Мариупол.

" Културно-патриотичната акция " Топло обгрижване "  се вкарва от съветските окупатори в Мариупол. И въобще не е ориентирана към подкрепяне на цивилни, които мръзнат в града. Целта е да се шият облекла за съветските военни ", се споделя в известието.

Съгласно заповедта в тази акция ще бъдат включени учители и възпитаници от културни институции.

" Принуждават децата ни да шият облекла за съветските убийци и окупатори. И това е във време, когато самите деца и техните родители мръзнат в къщи без прозорци и отопление, пишейки с тебешир: " Помогнете! Замръзваме! ".

Цинизмът на " съветския свят "  няма граници ", отбелязва градският съвет.

Мариупол е почти 90% опустошен вследствие на вражеския обстрел след началото на нашествието през февруари. В блокирания град остават над 100 хиляди поданици. Но множеството хора няма къде да живеят.
В Лисичанск: Коларобационисти са настанявани в празни апартаменти 
Във краткотрайно окупирания от руснаците Лисичанск, Луганска област, в празни жилища са настанявани колаборационисти, предава " Укринформ ", цитирайки Луганската регионална военна администрация.

Преди няколко дни нашествениците в Лисичанск оповестили основаването на жилищен фонд. Из града са оповестени адреси на празни жилища, в които се възнамерява да бъдат настанени хора.

" Собствениците са поканени да дойдат в по този начин наречената администрация в границите на 10 дни с документи, потвърждаващи собствеността на апартамента и да заявяват съгласие или отвод да настанят непознати. Как притежателят би трябвало да разбере за това навреме – не е ясно ", оповестяват украинските управляващи.

Подобна е обстановката в Северодонецк и Рубижне.

" Жителите на Должанск се оплакват, че до момента в който локалните окупационни управляващи се радват на десетте преносимия компютър, които Русия подари на едно от учебните заведения, скъпоструващо съоръжение се демонтира от мината " Червен партизанин "  и се изнася оттова ".

В същото време жителите на окупираната част на Луганска област бяха освободени от заплащането на държавни такси за издаване на съветски документи - задачата е да се форсира процедурата.

" Укринформ " оповестява още, че в Лисичанск нашествениците доставят питейна вода на жителите един път седмично - по 20 литра на човек.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР